четвер, 5 квітня 2018 р.

                                Благовіщення

  Це свято, що відзначається 7 квітня, належить до великих дванадесятих  християнських свят. На Благовіщення навіть пташка гніздо не в є, на скільки це велике свято, а людина цього дня працювати не повинна. За народним повір ям , якщо якась пташка не дотримається цього правила, то на знак покарання Бог віднімає у неї на кілька днів крила. не лякайтеся, не в прямому розуміння цього слова , просто пташка кілька днів не може літати, а тільки бігає по землі.




                                              Великдень

  При виході євреїв з Єгипту янгол, який знищував єгипетських немовлят-первістків , побачивши кров великоднього жертовного ягняти на дверях єврейських домів , проходив повз них (євр."песах"), не чіпаючи немовлят єврейських родин.
  Великдень зараховують до тих свят, дата яких змінюється кожного року. Зазвичай він відзначається не раніше 4 квтня і не пізніше 8 травня. У переказі з давньоєврейської "Пасха"- "проходження повз, позбавлення".Інші назви цього свята; Світле Воскресіння, Христов день. За  переконанням православних віруючих,Великдень пов язаний з воскресінням Ісуса Христа, а отже , символізує перемогу добра над злом,світла над пітьмою.

Немає коментарів:

Дописати коментар