середу, 13 квітня 2016 р.

                                       День матері

 На відміну від 8 Березня , День матері- це свято не всіх представниць прекрасної статі, а тільки матерів і вагітних жінок. День матері відзначають у багатьох країнах світу .
На думку ряду досліжників, традиція святкування Дня  матері сягає коріням жіночих містерій Давнього Рима. Давньоримські жіночі містеріі призначалися для шанування матері всіх богів -Великої Богині. Давні греки відзначають День матері з часів античності.Тоді це було свято на честь богині Геї. Зараз греки відзначають День матері 9 травня.
Англійці в VI ст. святкували Материнську неділю- четверту неділю Великого посту. Цей день був присвячений шануванню матерів країни. Але поступово свято набуло іншого значення-шанувати стали не матерів ,  а Матір Церкву.
 В Україні День матері святкують з 1929 року. Спочатку це свято оселилося в Галичині. З плином часу воно було дещо забуте, але зараз ми знову шануємо День матері. Цього дня діти влаштовують урочисті заходи, виготовляють власноруч листівки і подарунки.Зазвичай підготуватися до свята дитині допомогає тато- бере активну участь у підготовці святкових подарунків, порається га кухні тощо.
Можливо, було б дуже добре, коли цей день набув ще більшого значення в очах суспільства , щоб матері відчували пошану до їхньої важкої та натхненної праці з вихованням дитини, щоб поважання матері було не одноденним святом, а моральною системою поведінки.

Немає коментарів:

Дописати коментар